Laden Programma

< Terug naar programma

Gespreksgroep op dinsdag: “Weg van het midden” met Harry Schram

5 oktober 20:00 - 22:00

Gegevens

Datum:
5 oktober
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
, , , , , , , ,
Kosten:
v.a. Gratis
Bestel kaarten

In vier gesprekken gaat Harry Schram in op zijn boek “Weg van het midden”, een concept voor polair denken. Polair denken gaat ervan uit dat de werkelijkheid is gebaseerd op tegengestelde polen. Vanuit dit denken komt de stelling voort dat de mens alleen niet bestaat: hij staat altijd in relatie tot een ander, polair. Van deze werkelijkheid moet hij zich bewust worden.
In die polaire wereld zijn ik en de ander ook twee tegengestelden en dat moet zo blijven. Zij zijn niet concurrerend, maar aanvullend aan elkaar. Zij staan niet in een hiërarchische verhouding, maar zijn gelijkwaardig aan elkaar.
Polair denken heeft daarom alles te maken met onze persoonlijke relaties, met ons geloofsleven, met ons dagelijks handelen. Bij polair denken gaat het om een humane wijze van omgaan met onze werkelijkheid, met onze omgeving.
“Weg van het midden” zet aan tot het denken over de vraag op wat voor manier de polariteit in stand kan worden gehouden. Aan de hand van theologische en filosofische voorbeelden worden begrippen als mens, God, goed en kwaad, oorlog en vrede, in een nieuw perspectief geplaatst.
Harry Schram volgde de kweekschool, waarna hij muziek studeerde in Utrecht en Berlijn, en andragologie, theologie en filosofie in Utrecht. Verder is hij mediator. Hij werkte in verschillende takken van onderwijs en was voorganger van een afdeling van Vrijzinnigen Nederland.

Data: 5 oktober, 12 oktober, 19 oktober en 26 oktober.
Tijd: 20.00-22.00 uur
Kosten voor leden en vrienden € 0,00, anderen betalen € 40,00 voor de hele serie.
Aanmelding: Kaarten voor de hele serie kunnen alleen vooraf online gekocht worden via www.woudkapel.nl/programma. Zoek de desbetreffende datum en klik daarna op de knop Bestel kaarten, waarna u wordt doorgelinkt naar Ticketkantoor. Daar kunt u de kaarten afrekenen.