Laden Programma

< Terug naar programma

Gespreksgroep op dinsdag: ‘Tolerantie’ met Susanne van der Sluijs

2 november 20:00 - 22:00

Gegevens

Datum:
2 november
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
, , , , , , , ,
Kosten:
v.a. Gratis
Bestel kaarten

Er treedt in onze samenleving een polarisatie op die mensen van elkaar vervreemdt en mensen uitsluit. Vanuit ons geloof en moraal voelen wij ons geroepen om de samenleving en onszelf een spiegel voor te houden. We horen de Bijbelse boodschap als een oproep om de ander niet in de steek te laten.
Hoe doe je dat, samen leven in tijden van oplopende spanningen? Discussies over mondkapjes, zwarte piet, vluchtelingen, over vaccinatie en in de politiek zijn fel en wederzijds begrip is lastig te vinden. Deze ontwikkeling baart velen zorgen. Hoe staan wij daarin en kunnen we er wat aan doen?
In twee avonden willen we ons naar aanleiding van de bezinningsbrief van de Remonstranten van maart jl. met de titel “Ik laat je niet alleen” hierover buigen.
Susanne van der Sluijs is predikant van de Remonstrantse kerk – de Gasthuiskerk – te Doesburg. Daarnaast is zij werkzaam als geestelijk verzorger binnen een aantal verpleeghuizen. Ook is zij samen met collega Evelijne Swinkels initiatiefnemer van Zin in Eemland, een zingevingsproject waarbij eens in de maand op zaterdagmiddag een zingevingsmoment wordt georganiseerd in de Schaapskooi in Soest. Voor de toekomst wil zij graag zingeving, cultuur en maatschappelijke betrokkenheid met elkaar combineren.

Data: dinsdag 2 november in de kapel en dinsdag 16 november in de grote zaal
tijd: van 20 – 22 uur
Kosten voor leden en vrienden € 0,00, anderen betalen € 20,00 voor de hele serie.
Aanmelding: gratis kaarten en kaarten voor de hele serie kunnen alleen vooraf online gekocht worden via www.woudkapel.nl/programma. Zoek de desbetreffende datum en klik daarna op de knop Bestel kaarten, waarna u wordt doorgelinkt naar Ticketkantoor. Daar kunt u de kaarten afrekenen.