Laden Programma

< Terug naar programma

Gespreksgroep Merkstenen (middagserie, niet los te bezoeken)

5 november 14:00 - 3 december 16:00

Gegevens

Begin:
5 november 14:00
Einde:
3 december 16:00
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
, , , , , , , , , , , ,

Organisator

Opgeven@woudkapel.nl
E-mail:
opgeven@woudkapel.nl

Voorganger Pieter Lootsma verzorgt ook dit seizoen weer een aantal gespreksgroepen in kleine kring. Daar is altijd veel belangstelling voor. Pieter Lootsma is de vaste voorganger van De Woudkapel en hij is een ervaren en inspirerende gespreksleider.    

Gespreksgroep MERKSTENEN – serie, niet los te bezoeken.

De Zweed Dag Hammarskjöld, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, stierf in 1961 bij een vliegtuigongeluk tijdens een vredesmissie. Waarschijnlijk was het een geplande aanslag en is hij dus vermoord. Meegespeeld zou kunnen hebben dat Hammerskjöld zich liet inspireren door religieuze ervaringen en filosofische beschouwingen die vaak niet in lijn waren met in het oog springende politieke en economische belangen. Na zijn dood is zijn ‘geestelijk dagboek’ gevonden dat is uitgegeven onder de naam ‘Merkstenen’. Het schildert de mystieke weg die Dag Hammarskjöld soms met moeite is gegaan.In vijf bijeenkomsten willen we ons verdiepen in een aantal passages uit dit ontwapenende boekje.

Er is een avond en een middaggroep gepland:
Dinsdagavond 20-22u. Data: 8, 15, 22, 29 okt en 5 nov 2019
Dinsdagmiddag 14-16u. Data: 5, 12, 19, 26 nov en 3 dec 2019
Kosten voor een serie van vijf bijeenkomsten: €30,- voor leden en vrienden €40,- voor anderen. Niet los te bezoeken. Leden/vrienden hebben voorrang bij overtekening.
Opgeven via email: opgeven@woudkapel.nl. Bij opgave graag aangeven of u zich voor de middag of avondserie aanmeldt.