Laden Programma

« Alle Programma

Gespreksgroep Dialoog over democratie

9 december 20:00 - 21:30

Gratis

Gegevens

Datum:
9 december
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Kosten:
v.a. Gratis

Dialoog over democratie

Een open dialoog over democratie. Wat betekent democratie voor jou? En wat is hierin jouw ideaalbeeld? Deel, luister aandachtig naar elkaar en kom tot nieuwe inzichten.

Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden dat bijdraagt tot onderling begrip, verbondenheid en inzicht. Ontmoeting vanuit wezenlijke nieuwsgierigheid staat voorop. We verkennen ervaringen, zienswijzen, dromen en mogelijkheden. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je onderzoekt met elkaar wat werkt en waar het om draait. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies. In dialoog zie je andere betekenissen en kom je tot nieuwe inzichten. Luisteren met aandacht en onderzoeken van eigen oordelen en andere zienswijzen zijn essentieel.

Deze avond praten we met elkaar over democratie. Wat betekent democratie voor jou? Wat zijn jouw ervaringen en wat zie jij als een ideaalbeeld? Voel jij je betrokken bij de democratie of juist helemaal niet?

Deze dialoog vindt plaats in nauw overleg met de Bilthovense Kring van Wijsbegeerte en Psychologie en is geïnspireerd op de lezing ‘Oproep tot echte democratie’ van 14 november 2022. Het is niet nodig dat je bij deze lezing aanwezig was, iedereen kan deelnemen aan de dialoog over democratie.

Deze bijeenkomst is kosteloos. Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers. Wil je meedoen? Meld je dan aan! Dat kan via een mail naar Madelief.

Datum
Vrijdag 9 december van 20.00 tot 21.30 uur.