Laden Programma

< Terug naar programma

  • Dit event is voorbij.

Gespreksgroep De Tien Geboden met Pieter Lootsma

23 oktober 2018 15:00 - 17:00

Gegevens

Datum:
23 oktober 2018
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
, , ,
Kosten:
v.a. €30,00

Twee seizoenen geleden stonden de Tien Geboden op het menu van de gespreksgroepen van De Woudkapel. De belangstelling daarvoor was toen zo groot dat die groep drie maal is herhaald. Maar omdat er opnieuw vraag naar blijkt te zijn, is hetzelfde onderwerp ook dit jaar weer geprogrammeerd.

De Tien Geboden worden veelal gelezen als morele handreikingen, maar tijdens de zes bijeenkomsten die er voor deze teksten uit het bijbelboek Exodus gepland staan, zal duidelijk worden dat het tegendeel het geval is. De Tien Geboden vormen gezamenlijk een definitie van wat existentiële vrijheid inhoudt. Zij staan dan ook niet voor niets in het hart van het boek Exodus, dat misschien wel het grootste bevrijdingsverhaal uit de wereldliteratuur genoemd mag worden.

Tijdens zes (thuis-) bijeenkomsten leest en bespreekt deze groep De Tien Geboden, waarbij het accent ligt op het bevrijdende karakter ervan in tegenstelling tot wat je van ‘geboden’ misschien zou verwachten. Pieter Lootsma is de vaste predikant van De Woudkapel en hij is een ervaren en inspirerende gespreksleider.

Van 15.00 tot 17.00 uur op dinsdagmiddag. De geplande data in 2018 zijn: 23 en 30 oktober, 6, 13, 20 en 27 november. Deelname: 30,- euro voor 5 bijeenkomsten. Vanwege het karakter van de gespreksgroep zijn de bijeenkomsten niet los te bezoeken. Locatie: telkens bij een van de deelnemers thuis.

Informatie en opgave via opgeven@woudkapel.nl