Laden Programma

< Terug naar programma

Filmhuis 25 februari – Amazing Grace – (onder voorbehoud coronamaatregelen)

25 februari 19:30 - 22:30

Gegevens

Datum:
25 februari
Tijd:
19:30 - 22:30
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
, , , ,
Kosten:
v.a. €6
Bestel kaarten

Filmhuis Deze film stond eerder gepland op 28 januari 2021, maar is nu onder voorbehoud verschoven naar 25 februari.

Het Filmhuis van De Woudkapel vertoont iedere laatste donderdagavond van de maand een bijzondere speelfilm of documentaire voor een vriendelijke prijs.

Amazing Grace, regie: Alan Elliot en Sydney Pollack Jaar: 2019, Genre: documentaire, Speelduur: 87 minuten.

In 1972 nam Aretha Franklin in een kerk in Los Angeles het gospelalbum Amazing Grace op, waar een recordaantal exemplaren van werd verkocht. Hollywoodregisseur Sydney Pollack maakte er filmopnames van, maar die verdwenen wegens technische problemen in een kluis en werden min of meer vergeten. Pas zo’n veertig jaar later wist muziekproducent Alan Elliott de beelden te restaureren en na wat juridische hobbels kon deze concertfilm in 2018 eindelijk worden uitgebracht. Gelukkig maar, want Franklin, compleet met band en gospelkoor, is in absolute topvorm. De traditionele kerksetting, inclusief swingende dominee, geeft het geheel een zeldzame authenticiteit.

Aanvang film: 19.30 uur;  zaal open: 19.00 uur Entree:  € 6,-. Er wordt geen koffie of thee geschonken.

Kaartjes moeten vooraf via internet besteld en betaald worden via de knop ‘Bestel kaarten’. Zonder entreebewijs (op papier of op de telefoon) geen toegang. Vanwege filmrechten en de omstandigheden rondom de coronacrisis worden de films later in het voorjaar van 2021 via de website en lokale media bekend gemaakt. De volgende film staat (eveneens onder voorbehoud) gepland op donderdag 25 maart.