Laden Programma

< Terug naar programma

  • Dit event is voorbij.

Filmhuis 27 februari ‘Three Identical Strangers’ (2018)

27 februari 19:30 - 22:30

Gegevens

Datum:
27 februari
Tijd:
19:30 - 22:30
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
, ,
Kosten:
v.a. €6,00
Bestel kaarten

Three Identical Strangers vertelt het verhaal van drie identieke broers die gescheiden opgroeien en twintig jaar later bij toeval worden herenigd. Klinkt spoorloos-achtig maar schijn bedriegt.

Three Identical Strangers is een documentaire uit 2018, geregisseerd door Tim Wardle en met in de hoofdrol Edward Galland, David Kellman en Robert Shafran. De documentaire onderzoekt een Amerikaanse identieke drieling, geboren in 1961 en geadopteerd als zes maanden oude baby’s door afzonderlijke families, niet wetende dat elk kind broers had. De scheiding van de drie broers was onderdeel van een niet openbaar gemaakte wetenschappelijke ‘nature vs nurture’ studie, om de ontwikkeling van genetisch identieke broers en zussen te volgen die in verschillende omstandigheden zijn grootgebracht. De documentaire combineert archiefbeelden, geënsceneerde scènes en hedendaagse interviews, en onthult hoe de broers elkaar op 19-jarige leeftijd ontdekten en hoe zij daarna probeerden de omstandigheden van hun opsplitsing te begrijpen.

De film ging in première op het Sundance Film Festival 2018, waar hij de US Documentary Special Jury Award won voor Storytelling. De film was genomineerd in de categorie Beste documentaire bij de 72e British Academy Film Awards. Het stond ook op de shortlist van 15 films die in aanmerking kwamen voor de Academy Award for Best Documentary Feature, uit 166 kandidaten.

Filmhuis 
Het Filmhuis van De Woudkapel vertoont iedere laatste donderdagavond van de maand een bijzondere speelfilm of documentaire voor een vriendelijke prijs: €6,-

Aanvang film: 19.30 uur;  zaal open: 19.00 uur
Entree:  € 6,-. (liefst via de web site ‘bestel kaarten’ of met gepast geld aan de deur)
Koffie, thee en een drankje na afloop zijn bij de entreeprijs inbegrepen.