Laden Programma

< Terug naar programma

  • Dit event is voorbij.

Filmhuis januari – La Chana (2016)

31 januari 19:30 - 21:30

Gegevens

Datum:
31 januari
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
, ,
Kosten:
v.a. €6,00
Bestel kaarten

Het Filmhuis van De Woudkapel vertoont iedere laatste donderdagavond van de maand een bijzondere speelfilm of documentaire voor een vriendelijke prijs.

LA CHANA Regie: Lucija Stojevic       Speelduur: 83 minuten       Documentaire     Jaar: 2016

In de jaren ’60 en ’70 maakte flamencodanseres ‘La Chana’ grote indruk in Hollywood. Nu, meer dan twintig jaar later, vertelt ze haar verhaal. Winnaar publieksprijs IDFA 2016.

Antonia Santiago Amador was een van de grootste sterren in de flamencowereld. In de jaren zestig en zeventig maakte ‘La Chana’ wereldwijd furore met haar vernieuwende stijl en adembenemende ritmes. Peter Sellers, met wie ze samenspeelde in de film The Bobo (1967), vroeg haar naar Hollywood te komen. Maar op het hoogtepunt van haar carrière verdween ze ineens uit de schijnwerpers. ‘La Chana’ geeft een inkijkje in het hart en de ziel van de zigeunerdanseres als ze na twee decennia voor één keer terugkeert op het podium. Zittend, maar nog altijd met indrukwekkend voetenwerk. De film onthult bovendien het geheim achter haar plotselinge verdwijning: achttien jaar lang was ze het slachtoffer van huiselijk geweld door haar eerste man.

Aanvang film: 19.30 uur; zaal open : 19.00 uur

Entree: 6,- voor de film voor leden en vrienden van De Woudkapel. Anderen betalen naast de reguliere entreeprijs lidmaatschap filmhuis à 2,50 per filmseizoen. Koffie, thee en een drankje na afloop zijn bij de entreeprijs begrepen. Kaartverkoop via ‘bestel kaarten‘ of aan de deur (dan graag gepast betalen s.v.p.).