Laden Programma

< Terug naar programma

  • Dit event is voorbij.

Filmhuis februari – Murder on the Orient Express (2017)

28 februari 19:30 - 21:30

Gegevens

Datum:
28 februari
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
, ,
Kosten:
v.a. €6,00
Bestel kaarten

Het Filmhuis van De Woudkapel vertoont iedere laatste donderdagavond van de maand een bijzondere speelfilm of documentaire voor een vriendelijke prijs.

Murder on the Orient Express uit 2017 is de zesde verfilming van het gelijknamige boek van Agatha Christie, dat in 1934 verscheen. Christies moordmysterie is een meesterwerk, dat perfect hermetisch in elkaar zit. Vandaar dat velen het wilden verfilmen, maar tegelijk maakt dit het een lastig te bewerken boek, want elk detail telt. Kenneth Branagh vervult zowel de rol van regisseur als hoofdrolspeler Hercule Poirot.  Detective Poirot bevindt zich toevallig op die Orient Express op het moment dat één van de passagiers in de eersteklascoupé vermoord wordt. Al snel is duidelijk dat de moord door één van twaalf andere passagiers gepleegd moet zijn, terwijl door een sneeuwstorm de trein lange tijd niet verder kan rijden. Aan Poirot nu de taak om vast te stellen wat het motief van de moord was, wie van de twaalf tegen hem liegt en wie er voordeel bij zou kunnen hebben.    In de film zien we een internationale sterrencast: Judi Dench, Derek Jacobi, Michelle Pfeiffer, Johnny Depp, Penelope Cruz, Willem Dafoe en Daisy Ridley.

Regie: Kenneth Branagh        Speelduur: 114 minuten       Drama         Jaar: 2017

Aanvang film: 19.30 uur;       zaal open : 19.00 uur

Kaartjes kunnen vooraf via internet geregeld worden: via ‘bestel kaarten’ of aan de deur bij aanvang van de film.

Entree: 6,- voor de film, exclusief lidmaatschap filmhuis à 2,50 per filmseizoen. Koffie, thee en een drankje na afloop zijn bij de entreeprijs begrepen. Kaartverkoop:www.woudkapel.nl of aan de deur.