Laden Programma

< Terug naar programma

  • Dit event is voorbij.

Expositie – Richard Smits ‘Verborgen vormen’ – olieverf met plamuurmes

4 januari - 1 maart

Gegevens

Begin:
4 januari
Einde:
1 maart
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
, , ,

I.v.m. aangescherpte corona maatregelen zijn er geen activiteiten in De Woudkapel t/m 19 januari 2021.

Van 4 januari tot 1 maart 2021 exposeert Richard Smits met ‘Verborgen vormen – olieverf met plamuurmes’ in de Woudkapel.

De kleuren spatten van het doek. Als je wat langer naar een schilderij van Richard Smits kijkt ga je er steeds meer in zien. En iedereen ziet iets anders. Richard werkt zonder van tevoren een vast idee te hebben van wat hij wil maken. Laag over laag, kleur over kleur, net zo lang tot zich iets aandient; een sfeer van bijvoorbeeld water, herfst, aarde, voorjaar, lucht of vuur. Niet op zoek naar vormen maar de kleuren voor zich laten spreken. Schilderen, of liever plamuren met olieverf is een manier om tot uiting te brengen wat er in hem leeft. Door de jaren heen is Richard steeds minder voorzichtig geworden, zijn latere werk is nóg expressiever. Zolang hij zich kan herinneren waren (kleur)potloden en schetsboeken standaard cadeaus op verjaardagen en met Sinterklaas, later verruilde Richard potloden voor olieverf en plamuurmes. Hij werkt met kleuren recht uit de tube, zonder ze te mengen op een palet.

De Woudkapel organiseert regelmatig exposities. Deze zijn tijdens de openingsuren, rondom lezingen en andere bijeenkomsten te bekijken. Daar waar mogelijk wordt een verband gelegd tussen de exposities en de activiteiten uit het programma. Wanneer de kunstenaar aanwezig zal zijn om de tentoonstelling te openen, dan wordt dit bekend gemaakt op de website.