Laden Programma

< Terug naar programma

  • Dit event is voorbij.

Expositie Margot Janssen – Kunst in kleur

29 oktober 2018 10:00 - 7 januari 2019 12:00

Gegevens

Begin:
29 oktober 2018 10:00
Einde:
7 januari 12:00
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
,

Margot Janssen exposeert tot en met 7 januari wolvilt en kleur op papier, zij ’schildert’ als het ware wandkleden waar het plezier van af spat. Kleurvlakken van wol werkt zij later uit met naald en draad. Margot is tekentherapeut en kunstenaar. Zij had haar eigen atelier De Toverboom waar zij volwassenen kindertekeningen leerde ‘lezen’.

Vanuit haar werk als kleuterleidster heeft Margot het werken met kleuren en kleurtjes geprofessionaliseerd door zich te scholen, o.a. in het tekenen van mandala’s en het leren interpreteren van kindertekeningen. Uiteindelijk is zij praktiserend tekentherapeut geworden en heeft daar zelf een opleiding voor geschreven en gegeven; De Toverboom. Daarnaast heeft zij indertijd de Knuffelkaartjes, het Jaardagboekje en Beestenfeest ontworpen en getekend; materiaal voor kinderen en andere volwassenen om spelenderwijs te leren reflecteren. Nu richt Margot Janssen zich volledig op de eigen creativiteit in haar atelier aan de Ambachtstraat in De Bilt.  Zij werkt inmiddels veel met ecoline, acryl en krijt – vaak als gemengde techniek – en met vilt schildert zij als het ware wandkleden door het originele vilten te combineren met borduren en punchen. Weerkerende thema’s in haar werk zijn de zeven chakra’s en de vier elementen water, vuur, aarde en lucht.

Van beide hangen er voorbeelden op deze tentoonstelling die te bezoeken is op zondagen van 10.00 tot 12.00 uur en tijdens alle andere openingstijden van De Woudkapel..

Op 25 november verzorgt Margot Janssen in De Woudkapel een OntMoeten op zondag bijeenkomst waar ze samen met de bezoekers aan het werk gaat.

Werk van Margot Janssen: