Laden Programma

< Terug naar programma

  • Dit event is voorbij.

Expositie ‘Het verstilde landschap’ – Sjef Bertrams

6 januari - 2 maart

Gegevens

Begin:
6 januari
Einde:
2 maart
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
, , ,

Kunstenaar Sjef Bertrams zal aanwezig zijn op zondag 12 januari en zondag 2 februari vanaf 11.30 voor uitleg over zijn werk.

In de vitrinekast zullen beelden staan van Ton van Doorn.

 

Expositie Sjef Bertrams

Wie van verdiepend en sfeerbepalend werk houdt waarin de gevoelens en stemmingen worden verbeeld die het landschap bij de schilder oproept, moet deze expositie beslist bezoeken. Sjef Bertrams werkt uitsluitend met olieverf en hij gebruikt varkensharen penselen om een bijzondere structuur en gelaagdheid te bereiken. Hierbij wordt de verf als het ware in het doek gewreven, laag voor laag, waardoor de kleuren intenser en krachtiger worden. Veel aandacht wordt besteed aan het coloriet, het gezamenlijk effect van de gebruikte kleuren. Het zijn meer de vormen dan de lijnen die het werk bepalen. De geëxposeerde doeken zijn voor het merendeel Hollandse waterlandschappen, vooral riviergezichten, waarin de symbiose van grond, water en lucht een onuitputtelijke bron van inspiratie en verbeelding oplevert. Sjef zoekt verdieping door het landschap telkens vanuit andere hoeken, onder andere omstandigheden en met wisselende stemmingen te verbeelden. Voor hem heeft het verstilde landschap een bijna mystieke betekenis, het is de stille getuige van een harmonische samenhang van grond, water en lucht, een fenomeen dat ons kan raken en tot bezinning brengen. Het werk van Sjef werd o.m. geëxposeerd in de Werkschuit te Zeist, KCN-Galerie te Nieuwegein, het Lichtruim te Bilthoven en Galerie Wijdemeren te Loosdrecht. Van 6 januari tot 2 maart.

De Woudkapel zal open zijn voor bezoekers van onze exposities op 12/1, 26/1, 2/2 en 23/2 tussen 12.30 en 13.30uur (de zalen zijn al te bezoeken na de dienst vanaf 11.30 uur; dan wordt er koffie en thee gedronken).

De Woudkapel organiseert regelmatig exposities in haar ruimtes. Deze zijn tijdens de openingsuren, rondom lezingen en andere bijeenkomsten te bekijken. Daar waar mogelijk wordt een verband gelegd tussen de exposities en de rest van het activiteiten uit het programma.