Laden Programma

< Terug naar programma

  • Dit event is voorbij.

Expositie ‘Verrassend en kleurrijk; zin in verbeelding!’- Marianne Dessing-Oomen

2 maart - 23 maart

Gegevens

Begin:
2 maart
Einde:
23 maart
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
, , ,

Exposities
De Woudkapel organiseert regelmatig exposities in haar ruimtes. Deze zijn tijdens de openingsuren, rondom lezingen en andere bijeenkomsten te bekijken. Daar waar mogelijk wordt een verband gelegd tussen de exposities en de rest van het activiteiten uit het programma. Wanneer de kunstenaar aanwezig zal zijn om de tentoonstelling feestelijk te openen, dan wordt dit bekend gemaakt via www.woudkapel.nl.

Op zondag 29 maart is Marianne Dessing na de dienst aanwezig om haar werk toe te lichten (tot 13.30 uur).

Schilderijen in olieverf

Op verzoek van exposant:

M A R I A N N E   D E S S I N G – O O M E N

OLIEVERFSCHILDERIJEN

Marianne Dessing (1948) volgde de lerarenopleiding tekenen/textiel in Tilburg, waarna zij zich aan de Vrije Academie in Den Haag verder bekwaamde in etsen en lithografie. Later, in Groningen, volgde zij lessen in olieverftechniek.

Haar voorkeur gaat uit naar lyrisch-abstracte beelden in warme kleuren, rijke kleurcontrasten en een dynamische vormgeving.

Haar werkwijze is een zoektocht naar vormen, sferen en accenten, waarbij gevoel, stemming en het schilderproces zelf bepalend zijn voor het uiteindelijke resultaat. Zij vindt haar inspiratie in de natuur, landschappen en architectuur. Deze onderwerpen stimuleren haar om steeds op zoek te gaan naar de grens tussen figuratie en abstractie. Zo probeert zij de nieuwsgierigheid van de beschouwer op te wekken en deze te betrekken bij haar werk: er moet nog iets te raden blijven!

Marianne heeft veel geëxposeerd bij verschillende galeries, bedrijven en instellingen door het hele land. Tweemaal heeft zij aan de kunstschouw meegedaan, een jaarlijkse expositie van kunstenaars op verschillende locaties op Schouwen-Duiveland.

In de gemeente De Bilt heeft zij in het jaar 2000 deelgenomen aan de Millenniumexpositie in het gemeentehuis en in 2007 had zij, samen met Sonja van Londen (beeldhouwster) en Nynke Jetske Schepers (o.a. penningen) een tentoonstelling in de Art Traverse van het gemeentehuis.

Daarnaast is zij 10 jaar lid geweest van de Art Traverse werkgroep, belast met het samenstellen en inrichten van tentoonstellingen in het gemeentehuis van De Bilt.