Laden Programma

< Terug naar programma

Een ontmoeting met Jan Brokken

26 november 20:00 - 22:00

Gegevens

Datum:
26 november
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenementen Categorie:
Kosten:
v.a. €12.50
Bestel kaarten

Locatie

De Woudkapel
Beethovenlaan 21
Bilthoven,

Jan Brokken geeft samen met pianist Tobias Borsboom een concertlezing onder de titel “De tuinen van Buitenzorg”. Jan Brokken werd op 10 juni 1949 in Leiden geboren, niet zo lang na de terugkeer van zijn ouders uit Nederlands-Indië. Zijn vader, theoloog, deed op Celebes en Salayer wetenschappelijk onderzoek naar islamitische bewegingen. Jan Brokken heeft zijn nieuwsgierigheid naar andere culturen en levenswijzen onmiskenbaar van zijn vader. Zijn reislust en de behoefte om zijn indrukken op papier te zetten, heeft hij van zijn moeder.
Schrijver Jan Brokken gaat in zijn laatste boek “De tuinen van Buitenzorg” op zoek naar de geschiedenis van zijn moeder. Haar verhaal verweeft hij op ingenieuze wijze met beschouwingen over muziek, literatuur, cultuur en geschiedenis, zoals over componist Leopold Godowsky, die in de ban raakte van de gamelan, en over de moeder van Hella S. Haasse, die de bekendste concertpianist van Indië was. Tobias Borsboom concerteert met delen uit “De Java Suite” van Leopold Godowsky en “Lyrische Stukken” uit “De Soenda Archipel” van de Indische componist Paul Seelig.

Tijd: van 20.00-22 uur
Locatie: kapel
Kosten voor leden, vrienden en anderen € 12,50.
Aanmelding: kaarten kunnen alleen vooraf online gekocht worden via www.woudkapel.nl/programma. Zoek de desbetreffende datum en klik daarna op de knop Bestel kaarten, waarna u wordt doorgelinkt naar Ticketkantoor. Daar kunt u de kaarten afrekenen.