Laden Programma

« Gehele Programma

Toeleven naar het duister, de nacht als inspiratiebron

26 september 20:00 - 22:00

€25,00

Gegevens

Datum:
26 september
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenementen Categorieën:
,
Evenementen Tags:
, ,
Kosten:
v.a. €25,00
Bestel kaarten

Organisator

communicatie@woudkapel.nl
E-mail:
communicatie@woudkapel.nl

De Woudkapel gaat graag in gesprek met elkaar over thema’s die er toe doen. Hoe vinden we in de hectiek van alledag momenten van bezinning, gesprek, rust en ruimte? Hoe delen we dingen die in ons omgaan en maken we verbinding?

De dagen worden korter en de nachten langer. Zie je uit naar kerstmis of verlang je juist terug naar de zomerse dagen? We gaan op een lichtvoetige manier met elkaar in gesprek over de nachten die langer en donkerder worden. We laten ons inspireren door de schrijfster Marjolijn van Heemstra.
Volgens haar hebben we het donker en de nacht hard nodig. De nacht staat niet alleen voor gevaar maar ook voor vertraging, verbinding, rust en ruimte. We kijken samen naar de maan en wandelen kleine stukjes door de nacht in de buurt van de Woudkapel.

In een serie van 4 bijeenkomsten van maximaal 10 personen gaan we op lichtzinnige wijze in gesprek met mensen uit Bilthoven en omgeving. Wat doet ons stil staan en wat geeft ons zin in het leven?

De bijeenkomsten worden begeleid door Madelief Brok, zij is inspirator van de Woudkapel.
Naast gesprek wil ze ook graag dingen met elkaar beleven. Dat kan een stiltemoment zijn maar ook een spetterende theatervoorstelling. We gaan op zoek naar verschillende vormen die passen bij de groep en het onderwerp waar we rondom samenkomen.

Data
De bijeenkomsten vinden plaats op maandag 26 september, maandag 10 en zaterdag 29 oktober en maandag 21 november telkens van 20 tot 22 uur. De bijeenkomst van 29 oktober staat in het teken van ‘Nacht van de Nacht’. Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. We gaan of een nachtwandeling maken of we organiseren een nachtpicknick.

Kosten en aanmelden
Voor de samenhang en de verbinding binnen de groep is het wenselijk om zo veel mogelijk alle keren aanwezig te zijn. De kosten bedragen € 25,- voor de reeks. Je kunt je aanmelden door middel van de knop ‘Bestel kaarten’ bovenaan de pagina.