Laden Programma

< Terug naar programma

  • Dit event is voorbij.

Dienst met Marien van den Boom – Vertel me over de ziel

23 december 2018 10:30 - 11:30

Gegevens

Datum:
23 december 2018
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
, , , , ,

‘Vertel me over de ziel’ Magnificat anima mea Dominum

Het Magnificat, loflied van Maria is misschien wel het bekendste en meest hartstochtelijke lied over de ziel van de mens. Magnificat, verwondering van een vrouw, die iets van goddelijke glans ontwaart, in het aardse licht van deze wereld en in de binnenkamer van de mens zelf. Mogelijk is onze bestemming deel van een bestemming die groter is dan wij zelf.

Laat in mijn leven ontdek ik dat ik een ziel heb, zo schrijft Francois Cheng, een Frans auteur, dichter en kalligraaf van Chinese oorsprong. Beelden over de ziel in Cheng’s roman, vertaald door Jan Mulock Houwer, voeren ons langs kunst en muziek, poëzie en literatuur: Da Vinci, Simone Weil, Hildegard von Bingen, Meister Eckhart.

Magnificat anima mea Dominum. ‘Hoog verheft nu mijn ziel de Heer’.

Aan deze dienst werken mee: Marien van den Boom, Jan Siemons, Maria van Groenestijn en Jan Mulock Houwer.

Dr. Marien van den Boom is een goede bekende van De Woudkapel. Hij studeerde godsdienstwetenschap en theologie aan de Vrije Universiteit. Hij promoveerde op de invloed van het Europese denken binnen de moderne arabisch-islamitische filosofie. Tijdens zijn academische loopbaan doceerde hij in Amsterdam en Brussel met name over symboliek en filosofie in de grote wereldreligies. In China, Indonesië en het Midden-Oosten werkte hij als gastdocent en projectleider op het terrein van dialoog en de invloed van religie op economische en maatschappelijke ontwikkeling.

Van 10.30 tot 11.30 uur.Deze bijeenkomst is vrij toegankelijk. Na afloop is er koffie en thee. Vrijwillige bijdrage na afloop.