Laden Programma

< Terug naar programma

  • Dit event is voorbij.

Podcast met Joost Röselaers

19 juli

Gegevens

Datum:
19 juli
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
, , , , , , ,

Vanwege de coronacrisis zijn er in de maanden juni en juli podcasts met gastpredikanten en ds Pieter Lootsma. De uitzendingen zijn vooraf opgenomen en te beluisteren via Kerkomroep.nl en Soundcloud.nl

Gastpredikant Joost Röselaers (1979) woont in Zeist en geniet landelijke bekendheid. Hij publiceert regelmatig in de landelijke media. Joost Röselaers is predikant van Vrijburg in Amsterdam. Tot 2017 was hij predikant van de Nederlandse Kerk in Londen. Joost groeide op in het buitenland, eerst in Genève, later in Dakar. Na de Vrije Hogeschool in Driebergen studeerde hij theologie in Leiden en Kaapstad.

Joost Röselaers is (co-)auteur van ‘Het vrije woord: theologen en opiniemakers in domineesland’, ‘Kom vanavond met verhalen’, ‘Vrijzinnig vieren’ en ‘Tolerantie in turbulente tijden’. Hij publiceert regelmatig opiniestukken in NRC Handelsblad, De Volkskrant en Trouw. Eerder dit jaar verscheen ‘het Leven vieren’ dat hij redigeerde samen met collega Claartje Kruijff over nieuwe rituelen bij geboorte, huwelijk en overlijden. Hij is essayist van het Financieele Dagblad.

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/08/30/predikant-joost-roselaers-als-beperkt-mens-kun-je-niet-zeker-weten-dat-er-niets-is-a3971679

Joost Röselaers studeerde theologie in Leiden en Kaapstad. Hij studeerde af in de ethiek. Na zijn studie werd hij predikant voor de Remonstrantse Broederschap in Boskoop, Nieuwkoop en in Amsterdam. Hij was ook predikant van de Nederlandse Kerk in Londen, nu predikant van Vrijburg in Amsterdam. Door Elsevier werd Joost Röselaers in 2017 genoemd als een van de vier toonaangevende predikanten in Nederland.

De muziek wordt verzorgd door Jan Siemons.