Laden Agenda

« Alle Agenda

Dialogen rond de dood

11 december 20:00 - 22:00

|Terugkerend Evenementen (Bekijk alle)

One event on 13 november 2024 at 20:00

One event on 11 december 2024 at 20:00

Gegevens

Datum:
11 december
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenementen Categorieën:
,
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Bestel kaarten

De dialogen in de Woudkapel bieden we dit keer aan in een drieluik.

In een groep van maximaal 8 deelnemers gaan we drie avonden met elkaar in gesprek over de dood. Elke avond praten we over een ander aspect van de dood en het levenseinde. De groep wordt begeleid door onze inspirator Madelief Brok.

We gebruiken een dialoogvorm waarbij iedereen een eigen ervaring inbrengt, waarna we op elkaar reageren en het gesprek verbreden en verdiepen. Wat zijn bijvoorbeeld overeenkomsten in onze ervaringen en wat verschillen?

9 oktober: Nabijheid bij het sterven
We delen ervaringen rondom het nabij zijn bij iemand die sterft. Heb je er zelf over nagedacht wie je bij je levenseinde nabij zou willen hebben? En bij wie je zelf nabij zou kunnen zijn?

13 november: De goede dood
Wat betekent voor jou een goede dood? Denk je daar wel eens over na? Heb je ervaringen gehad met euthanasie of palliatieve sedatie? En hoe was dat voor je?

11 december: Dood, religie en spiritualiteit
Speelt religie en spiritualiteit mee in hoe je naar de dood kijkt? Geeft het een vorm van steun? Of geloof je juist helemaal niks?

Een dialoog is een gesprek tussen verschillende mensen, waarin een vrije gedachtewisseling plaatsvindt, wat tot nieuwe inzichten leidt bij de betrokkenen. Kenmerkend is dat er betekenissen ontstaan die zonder dialoog niet tot stand hadden kunnen komen. Écht luisteren ligt aan de basis hiervan. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je onderzoekt met elkaar wat werkt en waar het om draait. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies. In dialoog zie je andere betekenissen en kom je tot nieuwe inzichten. Luisteren met aandacht en onderzoeken van eigen oordelen en andere zienswijzen zijn essentieel.

Tijd: 20:00 – 22:00 uur

Kosten en aanmelden
Leden betalen € 15,00 voor de hele serie *
Niet-leden betalen € 30,00 voor de hele serie
Er is plaats voor maximaal 8 en minimaal 4 deelnemers. Wil je meedoen? Meld je aan door een kaart te kopen via de knop Bestel kaarten.

* Je kunt lid of Vriend zijn van de Woudkapel. Wil je lid worden, of je ‘Vriend’schap omzetten naar een lidmaatschap, meld je dan aan via het formulier op deze pagina.

LET OP: eenmaal aangeschafte kaarten worden niet gerestitueerd.