Laden Programma

< Terug naar programma

Bezinningssamenkomst met Wies Goudsmit

14 februari 2021 10:30 - 11:30

Gegevens

Datum:
14 februari 2021
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenementen Categorieën:
,
Evenementen Tags:
, , , ,


Voltooid leven en hulp bij zelfdoding, euthanasie, hoe gaan wij hiermee om.
Over het zogenoemde ’Voltooide leven’ en hulp bij zelfdoding, heeft Els van Wijngaarden twee jaar geleden in de Woudkapel gesproken, naar aanleiding van haar promotie onderzoek. Zij vertelde toen dat ze diepte interviews had gehouden met mensen, die ‘klaar met leven’ leken te zijn. Uit haar onderzoek bleek dat er niet zozeer een doodswens was, doch meer de vaststelling: zo afhankelijk, zo alleen, zo een last zijnde, zo kan ik niet leven. In het voorjaar 2020 zou D66 een voorstel indienen om voltooid leven en hulp bij zelfdoding bij wet te regelen. Hoe is het draagvlak hiervoor na de Corona pandemie?

Wies Goudsmit, lid van de Bezinningssamenkomst-commissie, was ruim 30 jaar huisarts, de laatste 20 jaar van haar loopbaan in Den Dolder. Euthanasie en het begeleiden van mensen in hun laatste levensfase waren een intensief en zeer wezenlijk deel van haar werk. Zij zal spreken over de laatste stand in deze discussie en de dilemma’s voor patiënt, de arts en de samenleving.
Omlijst met muziek m.m.v. Caroline Kuipers (piano).

Zondagochtend van 10.30 tot 11.30 uur. Deze bijeenkomst is vrij toegankelijk. Collecte bij de deur. Na afloop is er koffie en thee.