Laden Programma

< Terug naar programma

  • Dit event is voorbij.

Bezinningssamenkomst met Simonka de Jong

10 februari 10:30 - 11:30

Gegevens

Datum:
10 februari
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
,

Verbinding door beelden

De filmstijl van Simonka de Jong kenmerkt zich doordat zij met haar beelden haar publiek een boeiende kijk geeft op de verhoudingen tussen mensen. Gebeurtenissen, die heel heftig kunnen zijn, passeren in ‘slow-motion.’ Zij neemt er alle tijd voor zodat de toeschouwers op hun gemak de getoonde emoties kunnen verwerken. Een oase van rust in de flitsende haast van alledag.
Simonka zal haar filmstijl toelichten met beelden uit haar films. ‘Het Pilotenmasker’ gaat over de verhouding tussen ouders en behandelaars van kinderen-kankerpatiënten. De documentaire ‘The family quartet’ geeft intieme beelden over de omgang van haar familie met een muzikaal “wonderkind”.
Simonka is filmmaakster, heeft kunstgeschiedenis gestudeerd en speelt viool. Met haar man en kinderen vormen zij een familieorkest.

De ochtend wordt omlijst met live muziek. Na de inleiding volgt een dialoog met toehoorders, een vast onderdeel van de Bezinningssamenkomsten van De Woudkapel.

Zondagochtend van 10.30 tot 11.30 uur met live muziek. Na afloop is er koffie en thee. Deze bijeenkomst is vrij toegankelijk. Vrijwillige bijdrage na afloop.