Laden Programma

< Terug naar programma

Bezinningssamenkomst met Rutger Claassen

9 januari 2022 10:30 - 11:30

Gegevens

Datum:
9 januari 2022
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenementen Categorieën:
,
Evenementen Tags:
,

Burgers en bedrijven: lost in translation

Eén van de bronnen van maatschappelijk onbehagen bij burgers is het gevoel van verlies aan grip op het grote, vaak mondiaal opererende bedrijfsleven. Periodiek komen die gevoelens tot uitbarsting in de publieke opinie, zoals na de financiële crisis van 2009, de pogingen tot afschaffing van de dividendbelasting (2018), het plan van de rijkste 12 Europese voetbalclubs zich in een Super League te verenigen (2021), en de regelmatige ophef over de topsalarissen van CEO’s. Burgers en bedrijven lijken nogal eens ‘lost in translation’.

In deze bezinningssamenkomst plaatst Rutger de relatie tussen burgers en bedrijven in een historische context en zoekt hij naar oplossingswegen ten behoeve van de kwaliteit van hun onderlinge relatie.

Rutger Claassen (1978) is hoogleraar Politieke Filosofie & Economische Ethiek aan het Departement Filosofie & Religiewetenschap van de Universiteit Utrecht. Zijn onderzoek heeft betrekking op de filosofische fundamenten van de liberaal-democratische rechtsstaat en de ethische en politieke dimensies van de markteconomie.

Muziek: Ketevan Sharumashvili, piano

Zondagochtend van 10.30 tot 11.30 uur.  Deze bijeenkomst is vrij toegankelijk. Uw vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Na afloop is er koffie en thee.