Laden Programma

< Terug naar programma

Bezinningssamenkomst met Nuweira Youskine

13 december 10:30 - 11:30

Gegevens

Datum:
13 december
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenementen Categorieën:
,
Evenementen Tags:
, , , , ,

God in de Tweede Kamer  Scheiding van Godsdienst en Staat?

Nederland staat bekend als één van de meest geseculariseerde landen van Europa. Maar wie denkt dat dat betekent dat religie een rustig leven achter de voordeur beschoren is, heeft het mis. Integendeel. Weinig onderwerpen doen binnen de Tweede Kamer zoveel stof opwaaien als religiegerelateerde onderwerpen. Over de twintig jaar ‘islamdebat’ die nu hopelijk enigszins achter ons liggen, is al veel gezegd en geschreven. Ook de christelijke partijen doen hun duit in het politieke zakje. Maar er zijn nog andere, meer subtiele mechanismen, die van de Tweede Kamer soms een religieus strijdtoneel maken.

Nuweira Youskine is van huis uit sterk gevormd door het soefisme, de mystieke stroming binnen de islam. Na haar studie Islamologie in Leiden heeft zij lange tijd gestudeerd en gewerkt in het Midden-Oosten, met name in Jordanië, Syrië en Libanon. Zij schreef jarenlang voor diverse media, waaronder columns in Trouw en VolZin. Momenteel werkt zij als beleidsmedewerker in de Tweede Kamer. Omlijst met muziek m.m.v. Katy Shakumashvili (piano).

Zondagochtend van 10.30 tot 11.30 uur. Deze bijeenkomst is vrij toegankelijk. Collecte bij de deur. Na afloop is er koffie en thee.