Laden Programma

< Terug naar programma

  • Dit event is voorbij.

Bezinningssamenkomst met Nanno Kleiterp

13 oktober 2019 10:30 - 11:30

Gegevens

Datum:
13 oktober 2019
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
, , , , , , , , ,

‘Naar een betere wereld, aanpakken van armoede en ongelijkheid.’

Nanno Kleiterp denkt groen en opereert mondiaal. Het bestrijden van ongelijkheid en armoede, met aandacht voor een beter milieu, zijn centrale thema’s in zijn werk en leven. Hij is voormalig Directeur van de Nederlandse Financierings Maatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO), een ontwikkelingsbank die bedrijven in arme landen financiert als ze geen lening van een andere bank kunnen krijgen. De combinatie van milieu en armoedebestrijding krijgt steeds meer nadruk. Bijvoorbeeld door via microfinanciering honderdduizenden arme mensen een bestaan te helpen opbouwen en daarnaast duurzame energieprojecten te ondersteunen, snijdt het mes aan twee kanten.

Nanno Kleiterp studeerde ontwikkelingseconomie in Groningen en paste zijn kennis toe in verschillende landen in Midden- en Zuid-Amerika. In die periode ontmoette hij zijn Peruaanse vrouw.

Iedere tweede zondag van de maand is er een Bezinningssamenkomst in De Woudkapel. Na afloop dialoog met toehoorders. De bijeenkomst wordt altijd ondersteund met live muziek. Deze bijeenkomst is vrij toegankelijk. Uw vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Na afloop is er koffie en thee.