Laden Programma

< Terug naar programma

Bezinningssamenkomst met Mariëtte Hamaker

8 december 10:30 - 11:30

Gegevens

Datum:
8 december
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenementen Categorieën:
,
Evenementen Tags:
, , , , , , , , ,

‘Veertig verhalen uit het leven van iedere dag van een huisarts’ 
‘Een eindje meelopen’ noemde ik het boekje dat ik schreef bij mijn afscheid als huisarts in 2012. Betrokken, luisterend, strevend naar mildheid, zonder eigen belang. Zo maakte ik mij het ambacht eigen; heel geleidelijk, zoekend, lerend, tastend naar wat de eigen rol kan zijn. Altijd nieuwe situaties, verscheidenheid in mensen, in Amsterdam bovendien multicultureel. Boeiend dus. Ook nu nog, in een hospice, in een ‘bijna thuis huis’ meelopend met mensen aan het eind van hun leven. Met niet te vergeten hun familieleden en/of vrienden. Wat bezielde me, toen en nu? Wat wees me de weg, wat wijst me de weg? Scholing, toevallige ontmoetingen, vallen en opstaan. Speelde een vrijzinnig religieuze ondertoon daarbij een rol? Ik weet het nog steeds niet; ik vertel er graag over.

Iedere tweede zondag van de maand is er een Bezinningssamenkomst in De Woudkapel. Na afloop dialoog met toehoorders. De bijeenkomst wordt altijd ondersteund met live muziek.

Zondagochtend van 10.30 tot 11.30 uur.  Deze bijeenkomst is vrij toegankelijk. Uw vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Na afloop is er koffie en thee.