Laden Programma

< Terug naar programma

  • Dit event is voorbij.

Bezinningssamenkomst met Liesbeth Feikema – Over verbinding en beschaving

9 september 2018 10:30 - 11:30

Gegevens

Datum:
9 september 2018
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:

Verbinding tussen verschillende beschavingen

Onze samenleving heeft diversiteit en gelijke behandeling hoog in het vaandel staan. Maar uit bijvoorbeeld het debat over groepsidentiteit en discriminatie blijkt dat het lastig is om aan deze idealen van verbinding vorm te geven. Wie is de ‘ik’ en wie is de ‘ander’? Juist de menselijke verbeeldingskracht stelt ons in staat ons in een ander te verplaatsen, en te kunnen nadenken over onszelf, in relatie tot wie de ander is. Hoe staat het handelen vanuit individuele identiteit in verbinding met onze collectieve identiteit? Liesbeth gaat in op het maken van de verbinding tussen onze eigen identiteit en die van de ander. Liesbeth Feikema is Neerlandica en filosofe. Zij is gepromoveerd op het onderwerp ”Corruptie in niet  Westerse landen” op grond van onderzoeken ter plekke.

De ochtend wordt omlijst met live muziek. Na de inleiding volgt een dialoog met toehoorders, een vast onderdeel van de Bezinningssamenkomsten van De Woudkapel.

Zondag 9 september van 10.30 tot 11.30 uur met live muziek. Na afloop is er koffie en thee. Deze bijeenkomst is vrij toegankelijk. Vrijwillige bijdrage na afloop.