Laden Programma

< Terug naar programma

  • Dit event is voorbij.

Bezinningssamenkomst met Geert Corstens

9 december 2018 10:30 - 11:30

Gegevens

Datum:
9 december 2018
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
, , , , ,

Vergelding, vergeten en vergeving

Als sluitstuk van een lange loopbaan in de wereld van het recht was Geert Corstens van 2008 tot 2014 President van de Hoge Raad der Nederlanden. Bij veroordeling voor de rechter is vergelding een feit. Daarmee is de officiële rol van de overheid vervuld. Maar vaak is vergelding alleen onvoldoende. Er is meer. Hoe zit het met de relatie van de dader tot het slachtoffer? Hoe verhoudt hij zich tot wat hij heeft aangericht? Ook voor het slachtoffer is het belangrijk dat vergelding niet het eindstation is. In dit proces spelen “berouw” en “vergeving” een grote rol. En wat doet herinnering? Geert Corstens zal vanuit zijn grote ervaring spreken over deze thema’s.

Prof. Mr. Geert Corstens was na zijn rechtenstudie en promotie officier van justitie, tot hij van 1982 tot 1995 hoogleraar strafrecht in Nijmegen was. Vanaf 1995 nam hij zitting in de Hoge Raad. Heden is hij o.a. lid van de ethische commissie van het IOC, voorzitter van Stichting War Requiem- bridge tot de Future in Arnhem, naast andere functies.

De ochtend wordt omlijst met live muziek met Sonja Ottens (dwarsfluit) en Jan Siemons (orgel). Na de inleiding volgt een dialoog met toehoorders, een vast onderdeel van de Bezinningssamenkomsten van De Woudkapel.

Van 10.30 – 11.30 uur met live muziek. Na afloop is er koffie en thee. Deze bijeenkomst is vrij toegankelijk. Vrijwillige bijdrage na afloop.