Laden Programma

« Alle Programma

1e Pinksterdag – dienst met René van den Beld

5 juni 10:30 - 11:30

Gegevens

Datum:
5 juni
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
, , , , , , , , ,

René van den Beld , emeritus predikant  (1944)

René van den Beld studeerde na de opleiding tot onderwijzer aan de Rijkskweekschool te Apeldoorn, theologie aan theologische faculteit in Groningen. Zijn eerste gemeente was Leek (c.a.) daarna volgden de Hervormde Gemeenten van Maastricht en Eijsden, Aerdenhout en Bilthoven (Noorderkerk). Na het emeritaat was hij interim-predikant in Laren-Eemnes en in Blaricum. Vanaf het begin van de theologiestudie hebben oecumene en de vragen van Kerk en Israël zijn aandacht. Bestuurlijk heeft hij vele functies vervuld in de Hervormde- en later Protestantse Kerk. Hij is auteur en columnist.
Naast het predikantschap beoefent hij al sinds de middelbare school de kleinkunst van het cabaret. In Bilthoven was De bekende Arie van Viegen zijn begeleider. Samen speelden ze vier programma’s met meestal een filosofisch/ theologische insteek. In september jl. ging het programma Paulus popelt op de Piazza del Popolo in première. Adriaan Plantinga is de begeleider.

Organist is Jan Siemons.
Zondagochtend van 10.30 tot 11.30 uur. Deze bijeenkomst is vrij toegankelijk. Collecte bij de deur. Na afloop is er koffie en thee.